A szükséges iPhone beállítások

Az ooono® app beállítási lehetőségein kivül az iPhone-on szükség van egy sor beállításra ahhoz hogy az ooono® működjön. Kövessük az alábbi lépéseket, amelyek biztosítják a helyes működést.

Bluetooth

Az ooono® működéséhez szükség van az aktiv Bluetooth-ra. Nyissuk meg a telefon beállításait és kapcsoljuk be a Bluetooth-t. Ezután kézi úton össze kell kapcsolni az ooono®-t es a telefont az ooono-app-ban. Az első kézi ősszekapcsolás utan az ooono® automatikusan összekapcsolódik a telefonnal valahányszor a Bluetooth-t bekapcsoljuk.

Mobil adatforgalom

A közlekedési információk letöltéséhez az ooono®-nak szüksége van mobil adatforgalomra. Gondoskodjunk arról, hogy legyen kapcsolat a 3G vagy 4G hálózattal a figyelmeztetések vételéhez. A kapcsolat nélkül hibás vagy hiányzó adatokkal kell számolni.

A mobil adatforgalom beállítása az iPhone beállítások > Mobilhálózat > Mobil adatforgalom alatt taláható

MEGJEGYZÉS: engedélyezni kell a ooono app mobil adatforgalom használatát is. Ez az app beállításai alatt megtalálható.

helyzet

Az ooono® a telefon GPS-ét használja, hogy megtalálja a poziciónkat és releváns információt adhasson. Ezért elengedhetetlen, hogy megengedjük a pozició használatát az ooono®-nak.

Beállítások -> keressük meg az ooono® app-ot az app-listában -> kiválasztjuk a Helyzetet -> engedélyez mindig.*

*Annak ellenére, hogy a Helyzetet mindig megengedjük az ooono® nem használja mindig a helyzetünket. Ez azt jelenti, hogy mindig megkérdezi a helyzetet amikor szükség van új adatokra, hogy mindig tudjon figyelmeztetni.

Háttérben frisítés

A közlekedési alarm használatának az a célja egy app-al szemben, hogy automatikus működést tesz lehetővé. Ezért az ooono®-t úgy tervezték, hogy müködjön a telefonon a háttérben, igy nem kell arra figyelni, hogy az app-ot megnyissuk.

Fontos ezért, hogy megengedjük a háttérben frissitést az ooono appnak. Ha ez funkció tiltva van, akkor nincs lehetőség a közlekedési információk és figyelmeztetések letöltésére.

Az iPhone beállításainál -> ooono app az app-listában -> engedély a háttérben frissítéshez.

Értesítések

Értesítések fogadásához engedélyt kell adni. Értesítések lehetnek figyelmeztetések, hangjelzések és fontos információk az ooono®-val kapcsolatban.

Iphone beállíiások -> ooono app az app-listában -> Értesítések engedélyezése.

Itt kiválasztható, hogy milyen formában kivánjuk az értesítéseket.

Akkumulátor optimalizálás

Gondoskodjunk arról, hogy az energiatakarékos üzem ne legyen aktiv. Ez a funkció korlátozza a háttéraktivitásokat és ezzel az ooono® működését, mivel az app a háttérben dolgozik.

Ha az energiatakarékos üzemet használjuk, akkor megkockáztatjuk, hogy fontos figyelmeztetések kimaradnak.